Finale! | De Mol onthult zich + UPDATE (met de ontknoping)

8 Maart 2012 13:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

 Na weken van speculeren krijgen we vanavond eindelijk het verlossende antwoord op de vraag: 'Wie is de Mol?' Of stond die vanmiddag al op Wikipedia?

Vorige week donderdag was de finale van Wie is de Mol? Toch bleef de winnaar onbekend. Presentator Art Rooijakkers houdt de kijkers tot het laatste moment in spanning en maakt vanavond pas bekend wie er met de pot van 12.601 euro naar huis gaat.

Saboteur
Daarnaast vertelt hij eindelijk wie toch degene is die al vanaf de eerste aflevering alle opdrachten saboteert. Is het Anne-Marie Jung, Liesbeth Staats of toch Hadewych Minis? Liesbeth is hoofdverdachte: met meer dan 8000 stemmen staat zij bovenaan het verdachtenlijstje van de bezoekers van de Wie is de Mol?-website. Hadewych is voor 4500 kijkers dé grote saboteur en Anne-Marie is hekkensluiter met zo'n 3800 stemmen.

Voor wie er nog niet helemaal uit is, staan hieronder de belangrijkste hints per kandidaat.

Anne-Marie
In aflevering 8 stond een bijzonder potje kwartet op het programma. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kwartet met foto's van zichzelf verzamelen, om zo kans te maken op een vrijstelling. De titel van de aflevering is: 'Tim, Anne-Marie, Liesbeth'. Dit zijn dé drie kwartetten die Anne-Marie in haar bezit had. De titel van aflevering 4 is 'Iemand anders', als je deze letters door elkaar husselt kun je er 'Anne-Marie' van maken. Bovendien doet een mol zich altijd voor als iemand anders...

Liesbeth
In aflevering 4 moesten de kandidaten een code kraken. De juiste cijfercode van het slot was 4263. 4 x 2 x 6 x 3 = 144. De 144e dag van het jaar 2012 is 23 mei en díe dag is de verjaardag van Liesbeth. In diezelfde aflevering is een wit kruis zichtbaar met de tekst 'List'. Is dit een verwijzing naar de eerste twee letters van de voor- en achternaam van Liesbeth Staats? Tot slot heeft Liesbeth voor bar weinig geld in de pot gezorgd.

Hadewych
Hadewych was onlangs in een uitzending van De Wereld Draait Door. Een opvallende moedervlek sierde haar wang. 'Mole' is Engels voor moedervlek én mol. Bij de executietest van aflevering 7 zien we dat Hadewych bij de vraag: 'Wie is de Mol?' haar muis boven haar eigen naam houdt. Ook is dan een klikkend geluid te horen. Bij de test van aflevering 8 zegt Art: 'Wie is de mol?' Vervolgens is het een paar seconden stil. Daarna zegt hij: 'Hadewych...'

En, wie is volgens jou de Mol?

UPDATE
Spoiler Alert!

Het AD heeft ontdekt dat op Wikipedia door een fout misschien wel de winnaar en de Mol bekend zijn gemaakt. Aan de andere kant kan dit natuurlijk ook heel goed weer een streek zijn van de Mol. Eerder vandaag stond op de pagina van Hadewych twee uur lang dat zij de winnares is van Wie is de Mol? Dat is nu weer terug veranderd naar kandidaat. Op de Wikipedia-pagina van Anne-Marie stond dat zij dit jaar de Mol is. Dat is inmiddels terug veranderd naar deelnemer Wie is de Mol? 2012. Dat zou automatisch betekenen dat Liesbeth de verliezer is. Waar of niet waar? Tsja... De enige manier om het zeker te weten is om te kijken.

 

Meer over