Finale Lost wereldwijd tegelijk

22 mei 2010 13:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In een poging om het illegaal downloaden tegen te werken, wordt de laatste aflevering van Lost tegelijkertijd uitgezonden in meerdere landen over de hele wereld. Wanneer de serie in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, zal het simultaan en zonder ondertiteling te zien zijn in Italië, Spanje, Portugal, Turkije, Israël en Canada.

The End, zoals de laatste aflevering toepasselijk zal heten, wordt bovendien tussen 24 en 48 uur na de uitzending in de Verenigde Staten wereldwijd in 59 landen uitgezonden. Die zullen wél voorzien zijn van ondertitels.

Na zes seizoen komt de succesvolle serie tot een einde. Fans wereldwijd speculeren naar de mogelijke antwoorden op de vele mysteries van de serie.

Vroege uren
Nog nooit is er een aflevering op zo'n schaal simultaan in meerdere landen uitgezonden. De vraag rijst alleen of het een logische beslissing is om de afsluiting op deze manier uit te zenden.

De bewuste aflevering wordt in de Verenigde Staten komende zondag om negen uur 's avonds uitgezonden, wat betekent dat het in de andere landen in de vroege uren van de maandagochtend zal zijn. De meeste kijkers liggen waarschijnlijk al in bed.

Voor zover bekend houdt Net 5 zich aan de reguliere programmering en doet de zender verder niet mee aan de simultane uitzending.

Meer over