Finale So You Think You Can Dance op RTL 5

Na veertien weken is het eindelijk zover: de finale van So You Think You Can Dance. Tamara, Danny, Giovanni en Anneke gaan uitmaken wie zich tot de beste en meest favoriete danser van de Lage Landen mag laten kronen.

In de halve finale kregen de vier finalisten de meeste stemmen. Ellen en Miguel haalden de finale nét niet. Dat wil overigens niet zeggen dat zij slecht presteerden. Tamara, Danny, Giovanni en Anneke kregen alleen alleen wat meer stemmen. Vooral de laatste liet in de halve finale een briljant optreden zien. Het is voor de Belgische overigens de tweede keer dat ze meedoet aan SYTYCD. In 2011 haalde ze de liveshows niet. Maar dat ze sindsdien enorm is gegroeid, bewijst ze met haar finaleplaats.

Hoog niveau

Dat het niveau voor vanavond hoog zal zijn staat volgens jurylid Jan Kooijman vast: „Alle dansers die meededen aan de liveshows zijn fantastisch”.

Kippenvel

Ook de dansers die de finale niet haalden, zorgden voor kippenvelmomenten bij jury en kijkers. ‘Dansende dokter’ Sophie bijvoorbeeld, die opviel door haar uit­dagende dansstijl. Of de Deen Johan, die voor het eerst in de geschiedenis van de show vrijwillig opstapte.

Reageren