Finale van De Schat van De Oranje

1 juni 2012 13:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het kan zijn dat niemand meer geïnteresseerd is in de winnaar van De Schat van De Oranje, maar toch wordt ie vanavond bekend. Is het Babette, Janice of Nadia?

De Schat van De Oranje is duidelijk niet het succes waarop SBS hoopte. Vorige week keken er nog slechts 271.000 mensen. Maar de kandidaten op het eiland strijden toch moedig voorwaarts. Voor de laatste maal vanavond en voor de hoofdprijs van 35.000 euro.

Nadia, Babette en Janice
Nadia Paleda Poeschmann heeft de grootste kansen in de finale omdat zij een aantal spellen mag overslaan. Maar Babette van Veen en modeontwerper Janice hebben de afgelopen weken laten zien dat ze taai zijn. Dertien bekende Nederlanders begonnen aan de zoektocht naar de schat van het VOC-schip De Oranje, die verborgen ligt op een eiland. Nu zijn er nog drie over. En de cryptische aanwijzingen in oud-Nederlands die de BN'ers verdienden met het goed uitvoeren van lastige opdrachten, gaven niet iedereen houvast. De duidelijkste aanwijzing was dat de schat op een deel van de schatkaart ligt, waar land én water is, dus dat beperkt de boel aardig.

Erik van der Hoff
Presentator Erik van der Hoff zat voor De schat een aantal weken in historische sferen. Als hij op een VOC-schip zou zitten, welke rol ziet hij dan voor zichzelf? „Die van kapitein.  Ik heb moeite met autoriteit, ik bepaal liever zelf mijn koers! Ik zou met mijn vloot het onrecht in de wereld bestrijden en de bemanning van andere schepen duidelijk maken dat het op mijn boot beter toeven is. Ik zou tegen piraten vechten, maar wil ook wel kapitein op een piratenschip zijn.”

Kijk hier voor de schatkaart

Meer over