Finalisten BNNs Kijkerspitch bekend

3 juli 2013 12:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

BNN heeft vandaag de drie programma's bekend gemaakt die in TV Lab Kijkerspitch zullen gaan strijden om hun eigen programma op de buis te krijgen.

TV Lab Kijkerspitch is een initiatief van BNN waarbij kijkers hun eigen programma-ideeën in kunnen sturen. Vervolgens kiest een jury de beste ideeën uit die gepitcht zullen gaan worden. Het winnende programma zal ook daadwerkelijk worden gemaakt en uitgezonden en wint een geldprijs van 2500 euro. Dit jaar bestaat de jury uit BNN-presentator Valerio Zeno, netcoördinator van Nederland 3 Roek Lips en tv-producent Erik van der Hoff. Zij hebben uit de vele inzendingen de volgende programma's gekozen:

Mag Het Een Onsje Meer Zijn?

Dit programma moet een tegenhanger worden van afvalshows als Obese. In Mag Het Een Onsje Meer Zijn staan namelijk mensen centraal die dun zijn en juist graag willen aankomen. Ze zijn het zat dat iedereen altijd denkt dat ze een eetstoornis hebben. Het programma heeft de toepasselijke slogan: een programma dat steeds vetter wordt!

The Crowdfunders

The Crowdfunders wil ambitieuze jongeren gaan volgen die hun dromen waar willen maken door middel van crowdfunding. Dit houdt in dat iedereen kan doneren aan een project in ruil voor een tegenprestatie. In deze tijden van crisis heeft het immers totaal geen zin om bij de bank aan te kloppen voor een lening.

Veelgestelde Vragen

Het laatste programma dat in aanmerking komt voor de prijs van €2500,- is Veelgestelde Vragen. Dit programma wil de kijker de meest gezochte zoektermen op Google uitleggen. Hierdoor kan het niet lang meer duren voordat iedereen op de hoogte is van de betekenis van 'swag'.

Studenten Zonder Geld

Vorig jaar won het programma Studenten Zonder Geld. In deze eenmalige uitzending werden studenten gevolgd die op een bizarre manier aan hun geld komen. Het winnende programma van dit jaar zal op woensdag 14 augustus op Nederland 3 worden uitgezonden. De overige experimentele programma's van TV Lab zullen vanaf 12 augustus te zien zijn.

Meer over