Flikken Maastricht door Victor Reinier

Victor Reinier speelt al zeven seizoenen lang Floris Wolfs in Flikken Maastricht, maar toch kent dit seizoen een primeur. De acteur regisseerde de aflevering van vanavond. 

En de acteur leefde zich meteen uit. In 'zijn' aflevering wordt de perfecte moord gepleegd, pakt het Maastrichtse politiecorps anorexia aan en loopt Wolfs een nat pak op. 

Ga het niet vervelen om zo lang Wolfs te spelen?

,,Nee. Het mooie van deze serie is dat het personages zijn met een enorme ontwikkeling. Bij Baantjer dacht ik op een gegeven moment: ik wil dat die Fledder eens wat anders gaat doen. Maar dat kon niet omdat het een strak format was. Sterker nog, als we wat aan die rol gingen doen, sloeg het nergens meer op. Voor Wolfs worden elk seizoen weer nieuwe geheimen en dilemma’s bedacht.”

Is Wolfs met jou meegegroeid?

,,Wolfs is wel meegegroeid ja.  Dat gaat hand in hand. Wolfs wordt net zo snel ouder als ik. Qua karakters liggen we ver uit elkaar. En dat is maar goed ook. Wolfs doet heel veel dingen die anderen wel zouden willen, maar niet durven of misschien uit goed fatsoen niet doen. Ik denk dat Wolfs een daadkrachtig mens is dan ik.”

Je hebt de aflevering van vanavond geregisseerd. Hoe is dat zo gekomen?

,,Regisseren was al een lang gekoesterde wens van me. Het is iets waarvan ik wist dat het een keer zou gaan gebeuren. Het regisseren intrigeert me al heel lang; het is het volledig vertellen van een verhaal. Maar ik wilde het pas doen als ik er echt klaar voor was. Ik zit al in het schrijfteam van de serie en ik kwam op de vergadering met een idee voor een moordzaak. Op vakantie had ik de ideale moord bedacht. De hoofdschrijver vroeg toen of ik het niet zelf wilde schrijven. En ik had die winter niet heel veel te doen dus ik had de tijd om te gaan pennen. Ik was net twee weken een beetje aan het verzinnen en aan het tikken toen de producent opbelde. Hij vroeg of ik mijn eigen aflevering ook niet wilde regisseren. Dat was een heel mooi aanbod.”

Waar gaat de aflevering over?

,,De aflevering heet ‘mooi’ en gaat over schoonheid. Het gaat over ouders die hun kinderen dwingen dun te zijn omdat ze anders niet kunnen slagen in het leven. Ze dwingen ze tot anorexia. Dat leidt tot een moord die weer moet worden opgelost.”

Hoe was het om te regisseren en te acteren tegelijk?

,,Het was wel een tijdsprobleem. Je moet als regisseur veel terugkijken op de monitor of alles goed op beeld staat, maar die tijd is er niet altijd. Dus ik vertrouw dan heel erg op de mensen om me heen; mijn assistent en de cameraman. Ik check bij hen of het goed was. Al het materiaal waar ik niet inzit heb ik wel gezien. En als je al gezien hebt dat die scènes goed zijn, weet je dat je in elk geval het verhaal spannend kunt vertellen. Ik vind dat het heel goed is gelukt.

Ga je vaker regisseren?

,,Het is zeker voor herhaling vatbaar. In seizoen 8 ga ik er ook zeker weer eentje regisseren.”

 

Reageren