Floortje Dessing Naar het Einde van de Wereld: Olifanten

13 februari 2014 10:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Floortje Dessing heeft wel wat met olifanten. Voor haar derde reisboek gebruikte ze gerecycled papier waarin olifantenmest was verwerkt.

De opbrengst van dat boek ging ook deels naar een organisatie die zorgt voor oudere olifanten. Ze was dan ook blij met de reis in deze aflevering.

Olifantenweeshuis

Floortje Dessing reist voor Floortje naar het einde van de wereld naar het Zambiaanse Kafue National Park. Daar ontmoet de presentatrice de Britse Rachael Murton, die midden in dit natuurgebied een olifantenweeshuis runt.

Sober leven

Ze leidt daar weliswaar een sober leven in een eenvoudige tent, maar dit gebrek aan luxe wordt volgens haar volledig gecompenseerd. Ze vertelt op de site van het park dat ze iedere keer weer geniet van de prachtige momenten die ze met de dieren beleeft.

Lieve olifantkalfjes

Ze ziet hoe bijna verhongerde olifantkalfjes weer opknappen of hoe nieuwe dieren geaccepteerd worden door de kudde. Ook haar medewerkers weten haar regelmatig te vertederen: „Vooral van hun gezichten bij aankomst van een nieuw kalf – ik zie die volwassen mannen dan bijna letterlijk smelten.”

Olifanten blijken helemaal niet bang voor de camera:


Lees ook het interview met Floortje Dessing over Floortje Naar het Einde van de Wereld: "Na de eerste uitzending was ik misselijk van de zenuwen, ik kon het bijna niet aan."

Meer over