Floortje Dessing wint BVN-prijs

7 mei 2014 09:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Floortje Dessing kreeg van Matthijs van Nieuwkerk de BVN-trofee in handen gedrukt. Ze werd verrast door de presentator in zijn programma De Wereld Draait Door.

Floortje Dessing ontving de BVN-prijs voor haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. BVN staat voor het beste van Nederland en Vlaanderen en is een televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland.

Verrassing

Het was een grote verrassing voor Floortje, die de prijs uitgereikt kreeg door Matthijs van Nieuwkerk. Hij begon het gesprek tijdens De Wereld Draait Door meteen anders dan ze gedacht had: “Floortje, ga zitten. We hebben je eigenlijk onder valse voorwendselen naar de studio gelokt“, zei hij. “De uitnodiging was: de vakantie staat voor de deur, jij hebt de hele wereld bereisd, neem ons mee naar vier, vijf alternatieve plekken waar we eigenlijk heen moeten. Dat was de uitnodiging.”

De aap komt uit de mouw

Langzamerhand begon er een kwartje te vallen bij Floortje: “Ja, en ik dacht al: dat is wel heel algemeen.“ Toen Matthijs haar de BVN-trofee overhandigde was Dessing tot tranen geroerd: “We hebben zo hard gewerkt aan dit programma en het was zo ongelooflijk zwaar om het te maken. Ik ben ziek geworden twee jaar geleden, toen het al besteld was, en dacht: dit programma gaat er nooit meer uitkomen. Als je het dan uitzendt en het lukt: dat is fenomenaal.”

Er is een tweede seizoen in de maak aldus Floortje. "Ik ben net naar Londen geweest om iemand te ontmoeten die we willen gaan filmen. Ze woont echt in the middle of nowhere." In 2010 waren de rollen omgedraaid. Toen overhandigde Floortje de trofee aan Matthijs.

8,5

Van de BVN-kijkers kreeg het programma van de reislustige Floortje een 8,5 als rapportcijfer. Het programma won het van Penoza 3, Boer zoekt Vrouw en De Wereld Draait Door. 

Lees hier het interview met Floortje dat Televizier had over haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

Meer over