Foto's | Decor M*A*S*H nagebouwd

Je hebt fans van series, en je hebt fans van series die de complete set ervan in hun tuin nabouwen. Dat laatste komt zelden voor, alleen bij langlopende hitseries die een opvallend decor hadden. Zoals de oorlogscomedy M*A*S*H, over de dokterspost in de Vietnam-oorlog.

Larry Gelbart, de bedenker van de serie MASH, overleed in september vorig jaar. Maar niet nadat hij had geopenbaard dat hij de befaamde comedyserie aanvankelijk eigenlijk zonder lachband had bedoeld.

Daardoor had de serie aanvankelijk een veel cynischer en maatschappij-kritischer karakter dan mét lachband, waardoor veel scènes vervielen tot taart-in-gezicht grappen en grollen.

Fans
Dat weerhield echter miljoenen kijkers wereldwijd er niet van om MASH jarenlang trouw te kijken, en het weerhield omroepen en tv-zenders (in Nederland de AVRO en RTL) er niet van om de serie lang uit te zenden en te herhalen.

We kwamen onderstaande foto's tegen op een dumpwebsite voor foto's: een Amerikaanse fan heeft het decor van MASH in zijn eigen tuin nagebouwd. Over 'fan' gesproken...

Het kampement:

Afbeelding 57

De kantine:

Afbeelding 58

De hut van de artsen:

Afbeelding 59

Afbeelding 60

Wat de fan in kwestie (naam onbekend) bezielde, is niet geheel duidelijk. Maar gedetailleerd is het in ieder geval wel.

Reageren