Fotoshoot in slachthuis op dierendag

De dames worden flink op de proef gesteld als ze met hun eigen ogen zien wat ze te wachten staat. Poseren tussen dode dieren, is de opdracht. Onfortuinlijk is het feit dat de uitzending uitgezonden wordt op dierendag.

Maandag 4 oktober, op dierendag, poseren de modellen tussen de dode dieren in een slachthuis. Een heel heftige opdracht.

"Beeldigzijn tussen de kadavers is geen gemakkelijke opgave", vertelt de 23jarige kandidate Aïcha uit Antwerpen. "Het was een shoot om nooit te vergeten. Die ochtend kregen we een mail van Daphne Deckers, waarbij de vraag luidde: 'Hoe ver ga je om model te worden?'"

'We hoopten dat het een grap was'
Model Jaelle: "toen we op de plaats van bestemming aankwamen en in de verte allemaal koppen van beesten zagen, schrok iedereen. Op dat moment hoopten we allemaal dat het een grap was. We kregen eerst een rondleiding door het slachthuis en eigenlijk zag vrijwel niemand het zitten om deze fotoshoot te doen. Op zo'n moment wordt getest hoe professioneel wij met zo'n situatie omgaan. Het is uiteindelijk de bedoeling om kalm te blijven. Ondanks de stank heb ik maar wat geïmproviseerd, met twee grote stukken vlees om me heen."

Lugubere factoren
Aïcha: "Modellenwerk is geen makkelijk vak. Je moet op elk moment en in allerlei omstandigheden het uiterste van jezelf geven. Je mag jezelf en het team waarmee je werkt, nooit teleurstellen. De shoot in het abattoir heeft me met beide benen op de grond gezet. Het heeft me laten inzien dat je als model rekening moet houden met verschillende, onverwachte en soms lugubere factoren."

Dat de lugubere aflevering op dierendag valt is puur toeval, volgens RTL.

Reageren