FOX maakt comeback in Nederland

Met sport, series en films begeeft de zender FOX zich vandaag met een open kanaal op de digitale Nederlandse televisiemarkt.

Eind jaren '90 probeerde de zender van mediamagnaat Rupert Murdoch al eens vaste voet aan de grond te ­krijgen in Nederland. Dat ging toen niet helemaal naar wens. SBS Broadcasting nam het station tenslotte over. Bij de comeback zet FOX zwaar geschut in dat een goede kans lijkt te hebben om doel te treffen: veel voetbal uit de eredivisie, series van ­formaat en kwaliteitsfilms.

FOX Sports

Het lanceren van een open (lees: gratis) kanaal is weliswaar vooral bedoeld om betalende abonnees naar Fox Sports ­Eredivisie en Fox Sports ­International te lokken, maar dat mag de kijkpret niet ­drukken. Om een oude reclameslogan aan te halen: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

FOX Voetbal

Na het middagprogramma, met afleveringen van The Simpsons, The New Adventures of Old Christine, Boston Legal en FOX Sports Centraal, moet de meerwaarde van de digitale debutant vanavond onder meer blijken uit FOX Voetbal (20.30 uur).

Presentator Toine van Peperstraten en analist Jan van Halst, overgekomen van Studio Sport, kijken in deze ­talkshow anderhalf uur lang terug op de voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, de Jupiler League, de Italiaanse serie A en de Engelse Premier League van het afgelopen weekend. Dat doen ze samen met ­speciale gasten. Ook fragmenten van de ­hoogtepunten ontbreken niet.

The Walking Dead

Met The Walking Dead (22.00 uur) hoopt FOX op de maandagavond ook veel kijkers aan zich te binden. Deze spannende Amerikaanse serie gaat over een groep mensen die probeert te ontkomen aan de walkers, vleesetende zombies. Wie een beet van deze griezels oploopt, muteert en sterft een gruwelijke dood.

Politieagent Rick Grimes (Andrew Lincoln) ontpopt zich tot leider van de overlevenden. In de eerste aflevering raakt hij in coma na een beschieting. Als hij ontwaakt, ontdekt hij dat de wereld om hem heen veranderd is in een nachtmerrie. In het ziekenhuis is geen levende ziel te bekennen, op straat liggen lijken in plastic zakken te ­ontbinden. Een man die zich schuilhoudt in een huis in de buurt, raadt Rick aan om te ­vluchten naar een veilige plek.

The Bridge

Op dinsdagavond zendt FOX de Amerikaanse versie van de Deens-Zweedse misdaadserie The Bridge uit. De spanningen en de moorden zijn verplaatst naar het grensgebied tussen Amerika en Mexico. Diane Kruger speelt de hoofdrol van rechercheur Sonya Kruis.

Ripper Street

Woensdagavond staat Ripper Street op het programma, over de jacht op de roemruchte Engelse seriemoordenaar Jack the Ripper. Da Vinci’s Demons is donderdagavond aan beurt en gaat over de jeugd van de geniale Italiaanse ­uitvinder/schilder/natuurkundige Leonardo da Vinci, gespeeld door Tom Riley.

Touch

Op vrijdagavond vertolkt Kiefer Sutherland in Touch de rol van een man die zijn vrouw heeft verloren en achterblijft met zijn ­autistische zoon Jake. Als hij op een dag ­ontdekt dat de jongen de toekomst kan voorspellen, gaat er een wereld voor hem open. Later op drie van de vijf avonden en in de weekends komen filmliefhebbers aan hun trekken, met deze week o.a. A History of ­Violence (dinsdag 21.40 uur) en ­Reindeer Games (woensdag 21.30 uur).

FOX op je tv

FOX is bij KPN op 14 te vinden. UPC en Ziggo abonnees moeten op hun tv op 11 afstemmen om op de hoogte te blijven van het laatste sportnieuws.

Reageren