Frans Bauer in Flikken Maastricht

Frans Bauer laat zich van zijn serieuze kant zien. De volkszanger en presentator van het komische Bananasplit speelt zichzelf in het nieuwe seizoen van de politieserie Flikken Maastricht.

Frans is geen groentje op acteergebied, zo speelde hij onder meer in de Sinterklaasfilm van Martijn van Nellestijn en dook hij op in de Kabouter Plop speelfilm. Toch was hij behoorlijk nerveus voor zijn rol in Flikken Maastricht. "Dat waren vrolijke rollen, dit was mijn eerste krimi."

Boos spelen
"Het was zeker spannend." vertelde Frans aan het SBS-programma Shownieuws. "Als je 's ochtends opstaat, denk je toch van: gaat alles wel lukken? Ik moest boos spelen, dus dat is iets dat niet echt bij me past. Ik ben altijd vrolijk."

Frans is Frans
Gelukkig zijn de opnames voorspoedig verlopen en waren Frans' tegenspelers Angela Schijf en Victor Reinier vol lof over zijn acteerprestaties. Volgens Angela is jezelf spelen het moeilijkste wat er is, en doet Frans het heel naturel. Victor Reinier roemt hem daarom ook: "Frans is altijd Frans. Dat vind ik het leuke aan Frans Bauer, dat hij altijd Frans Bauer is. Dat is een grote kwaliteit."

De Flikken Maastricht aflevering met Frans is begin januari te zien.

Reageren