Frans Bauer: meest irritante BN'er

22 December 2009 12:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Frans Bauer heeft maandag in Radar de Loden Leeuw Persoonlijkheidprijs voor meest irritante BN'er in een tv-reclame gewonnen. Kijkers konden zijn spotje, waarin Frans een aan-de-deurverkoper van een energiemaatschappij hartelijk ontvangt, niet echt waarderen.

Frans had deze twijfelachtige eer te danken aan zijn optreden in een reclamecampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij. Antoinette Hertsenberg, presentatrice van Radar, kwam de prijs bij de volkszanger thuis uitreiken.

Klachten
Ze verweet hem dat hij zich inzet voor een bedrijf 'dat veel klachten oplevert'. De volkszanger en Bananasplit-presentator reageerde sportief. "Heb je geen klachten over Nuon of Essent dan?", kaatste hij vrolijk terug.

Concurrentie
Frans versloeg met 35 procent van de stemmen concurrenten Kim Lian van der Meij (Kruidvat-baby, 25 procent) en Rob Geus (Kalfsvlees, 19 procent). De volkszanger vond de Loden Leeuw zelf niet eens zo'n lelijke prijs. "Het is niet de mooiste prijs, maar ik vind hem eigenlijk best mooi."

Filmpje
Voor de liefhebber hieronder nogmaals het spotje:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Meer over