Frans Bauer over Bananasplit

18 Maart 2010 13:33 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Sinds een paar weken is Frans Bauer weer bij de Tros te zien met het tweede seizoen van Bananasplit. We bellen vrolijke Frans om even bij te praten.

Hoe heb je de opnames van het tweede seizoen ervaren?
"Ik vond het nog spannender dan het eerste seizoen. Vorig jaar deed het programma het extreem goed en dat moet je maar weer zien waar te maken. We hebben geprobeerd om het eerste seizoen te overtreffen en ik heb het gevoel dat dat is gelukt.

We kunnen trots zijn op het resultaat. Het is een heel leuk seizoen geworden met super-leuke grappen en een keur aan BN'ers. Patty Brard, Tatjana, Hans Klok, Jan Vayne, Belle Perez, Jannes, Yuri van Gelder, Jörgen Raymann, Antoinette Hertsenberg: we hebben nog nooit zo'n bont gezelschap gehad. Alles is dit seizoen gelukt. Iedereen is erin getuind."

Heb je zelf ook inbreng in de gasten en de grappen?
"Ik heb wel een vetorecht als ik weet dat iemand het echt niet leuk vindt om in de maling genomen te worden. Er zijn zeker mensen die ik graag in de uitzending wil en dat geef ik ook aan. Maar verder is het echt een teamding. Er werken zo'n dertig mensen achter de schermen."

Wie staan er dan nog op je verlanglijstje?
"Geert Wilders zou ik wel eens te pakken willen nemen. Of een ander politiek figuur. Het zou bizar zijn als dat lukt.

We hebben dit seizoen trouwens wel een grap gedraaid op een ambassade in Nederland. Wielrenner Michael Boogerd denkt dat hij daar is voor een goed doel, maar het blijkt totaal iets anders te zijn. Dat is één van de leukste grappen van het seizoen."

Ben je zelf wel eens in de maling genomen?
"Ja, in de kerstshow van afgelopen december. Ik kreeg een reanimatiecursus en paste mond-op-mondbeademing toe op zo'n kunstpop. Althans, dat dacht ik. Totdat ik een ineens een tong in m'n muil kreeg. Haha."

Hoe bevalt het presenteren je?
"Ik vind het leuk om te doen. Het blijft een uitdaging. Ik ben natuurlijk in de eerste plaats artiest. Zingen komt altijd op de eerste plaats, daar ligt m'n hart, maar ik sluit het presenteren van andere programma's niet uit. Ik heb heel wat aanbiedingen gehad de laatste tijd en daar ben ik me over aan het beraden."

Meer over