Fraudeurs gepakt na tv-optreden

Een vrouw uit het Britse Fishponds moet terechtstaan wegens fraude. De 23-jarige Kelly Jones streek in 18 maanden zo'n 10.000 pond (ongeveer 12.000 euro) illegaal op omdat ze 'vergat' te melden dat ze samenwoonde. Totdat het stel op tv kwam...

Ze vertelde de Britse autoriteiten niet dat zij en haar man Steven al anderhalf jaar samenwoonden.

Wife Swap
Dat gebeurt toch wel vaker? Dat klopt. Maar de manier waarop het stel tegen de lamp liep is op zijn minst apart te noemen. De familie Jones deed namelijk mee aan het Channel 4-programma Wife Swap, de Engelse versie van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.

Dat optreden was overigens geen succes. Kijkers konden zien hoe de zelfverklaarde 'slons' haar 18 maanden oude dochtertje chips bij het ontbijt te eten gaf, het kind enkele centimeters naast uitwerpselen van katten liet spelen en zelf tot tien uur per dag op het internet te vinden was.

Worst mother
Het leverde haar de weinig verhullende bijnaam "Britain's worst mother', Engelands slechtste moeder, op. Tientallen tv-kijkers namen contact op met Ofcom, vergelijkbaar met onze Ombudsman, om te zeggen dat tv-zender Channel 4 had moeten ingrijpen.

Tot overmaat van ramp kwam door het programma dus uit dat 'meneer en mevrouw Jones' samenwoonden. Terwijl ze dat niet hadden opgegeven aan hun uitkeringsinstantie. En zo liepen de twee tegen de lamp.

Ze hebben inmiddels bekend gefraudeerd te hebben. Kelly wordt onder andere belasting- en inkomensfraude ten laste gelegd en kan een fikse straf vrezen.

Reageren