Fringe worstelt met kijkcijfers

Fringe heeft het moeilijk. Het tweede seizoen van de mysterieuze sciencefiction-serie, bedacht en geproduceerd door J.J. 'Lost' Abrams, kampt in Amerika met tegenvallende kijkcijfers. Al lijkt gelukkig nog niet alle hoop verloren te zijn.

FOX, de zender die Fringe in de VS uitzendt, staat namelijk nog altijd vierkant achter de serie en legt de oorzaak van de dalende kijkdichtheid bij de enorme concurrentie. Fringe wordt uitgezonden op donderdagavond en valt daardoor precies samen met belangrijke honkbalwedstrijden.

Online terugkijken
De meest recente aflevering trok slechts vijf miljoen kijkers; een voor Amerikaanse begrippen extreem lage score. Gelukkig weten kijkers de serie online wél te vinden. Die online score stelt FOX wat meer gerust. Samen met de lovende kritieken van recensenten en de kleine, maar trouwe fanbase, betekent dit dat Fringe voorlopig niet van de buis wordt gehaald.

J.J. Abrams
"Dat zou eeuwig zonde zijn", aldus J.J. Abrams. "Fringe is kwalitatief gezien nog nooit zo goed geweest. De creativiteit bij de scenarioschrijvers bruist als nooit tevoren. Gelukkig heeft FOX nog alle vertrouwen in ons en daar zijn we hen heel dankbaar voor."

Vertrouwen
J.J. heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de cijfers later dit jaar weer wat zullen aantrekken. "Aan de grote concurrentie kunnen wij helaas niets doen, maar we zijn meer dan ooit vastbesloten om van Fringe de beste serie ooit te maken."

Nederland
In Nederland is momenteel het eerste seizoen van Fringe te zien. De serie wordt hier uitgezonden door Net 5 en bereikt gemiddeld per aflevering 325.000 kijkers. En dat is, gezien de dag en het tijdstip, voor Nederlandse begrippen dan weer helemaal niet zo slecht.

Reageren