Frits Bom: 'RTL bood zwijggeld'

Frits Bom blijft de gemoederen bezig houden. Nadat hij eerder deze week uithaalde naar Catherine Keyl nadat zij bij Let's dance optrad als Britney Spears, is de vakantieman nu bezig met wat andere oude koeien uit de sloot te halen.

Zo maakte hij nu bekend dat RTL hem na zijn gedwongen vertrek een slordige 300.000 gulden (zo'n 135.000 euro) zou hebben geboden als hij nooit meer kritisch over zijn voormalig werkgever zou praten.

Vakantieman
Frits was in de jaren '90 zeven jaar lang op tv te zien als De vakantieman. Het goed bekeken RTL-programma verdween echter van de buis toen de zender vond dat het programma teveel oude kijkers trok.

Vrijheid van meningsuiting
Na zijn gedwongen vertrek liet Frits zich regelmatig kritisch uit over RTL. De zender heeft destijds geprobeerd om de presentator zwijggeld te betalen. Maar, zo laat Frits nu weten: "Uiteraard heb ik deze absurde aanbieding van de hand gewezen." Hij voegde daar nog aan toe: "En daarmee werd ook de vrijheid van meningsuiting behouden."

Rupsje
Of het verhaal van Frits klopt, is niet bekend. Maar dat hij hiermee wederom het nieuws haalt en daarmee eigenlijk doet wat hij Catherine eerder deze week nog verweet, lijkt te kloppen.

Over Catherine schreef Frits: "In plaats van de regie stevig in eigen hand te nemen door in de coulissen het genoegen te smaken van aanhoudende en niet aflatende complimenten hoe goed je vroeger was, kiezen dit soort aftakelende BN-ers voor een leven als rupsje nooit genoeg."

Vergissing
Frits gaat verder: "Tot hun laatste snik bieden sommige sterren van weleer, zoals Catherine, zich aan terwijl zij de onmetelijke vergissing begaan te denken dat ze worden gevraagd."

Reageren