Frits Bom boos op Catherine Keyl

Een pittige column is het op zijn minst, maar het kan beter een tirade genoemd worden: de mening die 'vakantieman' Frits Bom aan de wereld presenteerde, over een optreden van Catherine Keyl in het programma Let's dance.

Catherine trad in het programma op als Britney Spears. Compleet met typische Britney-outfit, die op punten was aangepast om het uiterlijk van Catherine erin te laten passen.

Een opvallend optreden, en Frits vindt het kort gezegd nogal storend dat Catherine volgens hem alles doet alles om op tv te komen. Hij omschrijft dat in zijn column echter een stuk feller.

Broek uit
In zijn hoedanigheid als 'televisieman' schrijft Frits onder meer: “Ze trekt desnoods haar broek uit om op televisie te mogen en daarmee is ze het typische voorbeeld van de tv-coryfee die maar geen afscheid weet te nemen als zijn of haar tijd allang is vergleden."

Aftakelende BN-ers
"In plaats van de regie stevig in eigen hand te nemen door in de coulissen het genoegen te smaken van aanhoudende en niet aflatende complimenten hoe goed je vroeger was, kiezen dit soort aftakelende BN-ers voor een leven als rupsje nooit genoeg. Tot hun laatste snik bieden sommige sterren van weleer, zoals Catherine, zich aan terwijl zij de onmetelijke vergissing begaan te denken dat ze worden gevraagd."

Comateuze BN-er
En alsof dat niet genoeg is, hekelt Frits ook meteen de Nederlandse tv-programma's die met alle liefde de ruimte bieden aan de 'rupsjes nooit genoeg' van televisieland.

"(...) je behoeft als comateuze BN-er slechts lichtvoetig het buitenste kootje van je linker pink een weinig op te heffen, een paar millimeter is voldoende, of het signaal wordt begrepen en je bent welkom in tenminste 24 programma’s van 7 verschillende omroepen die ook deze week zich afhankelijk hebben gemaakt van de inbreng van een zogenaamde bekende Nederlander. In dat opzicht is het echt vreselijk er een te zijn. "

Of Frits en Catherine ooit vrienden waren, is niet bekend. Dat dat nu over zal zijn, lijkt voor de hand liggend.

Reageren