Frits Bom kritisch over consumentenprogramma's

In Televizier nummer 20, die vanaf dinsdag 11 mei in de winkels ligt, bespreekt tv-recensent Frits Bom de consumentenprogramma's van de Nederlandse televisie. Voor Frits staat buiten kijf: Keuringsdienst van waarde is het beste programma in dat genre. Verder haalt de voormalige Vakantieman vooral uit naar de makers van de andere programma's...

Over 'Keuringsdienst' zegt de criticus: "Het (is het) allerbeste consumentenprogramma van de Nederlandse televisie, maar gebaseerd op de elitaire denkfout dat deze vorm toegankelijk zou zijn voor een breed publiek."

Volgens Bom heeft het programma veel meer potentie, maar wordt dat er niet uitgehaald: "Met eenvoudige middelen valt de Keuringsdienst zo in te richten dat de kijkcijfers vervierdubbelen, zodat men ook over een miljoenenpubliek kan spreken. Jammer genoeg staan de programmamakers daar niet voor open, maar in essentie hebben de makers precies door waarom het gaat in consumentenland.”

Meest tragische misverstand
Verder bespreekt Frits nog Kassa, Radar, Opgelicht, Kat in de zak, Red Mijn Vakantie en De Ombudsman.

Zo noemt hij Kat In De Zak van RTL 4 "een grote grap" en is De Ombudsman "Het meest tragische misverstand van dit seizoen": "veelbetekenend is ook, dat De Ombudsman na een paar afleveringen alweer op vakantie is tot in het najaar. Zeven maanden dus. Geef mij zo'n baan." Verder noemt Frits Kassa en de 'Meurders-methode' achterhaald, Radar ouderwets van vorm en Opgelicht 'geen consumentenprogramma'.

Reageren