Frits Sissing: 'Critici moeten niet zeuren'

Dankzij Evita kennen we Brigitte Heitzer en dankzij Joseph hebben we Freek Bartels, maar sommige critici zien het niet zitten dat via een programma als Op zoek naar Mary Poppins een musicalhoofdrol wordt vergeven. Onzin, vindt presentator Frits Sissing.

"Het zou overdreven zijn als elke hoofdrol voor een musical via televisie werd gecast, maar het gebeurt slechts één keer in het jaar", zegt hij in een interview met TROS Kompas.

"Het is goed voor het vak, dus de critici moeten niet zeuren. Op zoek naar gaat trouwens veel verder dan puur zoeken naar een hoofdrolspeler. Elf mensen komen hierdoor een stap verder in hun carrière."

Groot amusement
Frits vindt het fantastisch om bij het programma betrokken te zijn. "Als ik het niet zelf zou presenteren, zou ik ervoor thuisblijven. Het is heerlijk groot amusement. Met een orkest, een vakkundig panel en elf waanzinnige kandidaten."

Bente
Zondagavond was de tweede liveshow te zien. Nadat vorige week Eefje en Suzanne waren afgevallen, belandden deze keer Bente en Angenita in de sing off. Willem Nijholt had de taak om een van de dames naar huis te sturen; dat werd Bente. Angenita mocht van hem nog een weekje blijven.

Reageren