Froukje: 'DZDD is leerschool'

Presentatrice Froukje Jansen ziet De zomer draait door als 'een geweldige leerschool'. De afgelopen tijd kreeg de presentatrice juist kritiek op haar fratsen in het programma, waarbij kijkers zich vooral afvroegen wat de VARA bezielde toen ze de presentatrice aanstelden als vervanger van Matthijs van Nieuwkerk.

De afgelopen tijd was de kritiek op Froukjes functioneren niet van de lucht. Ze zou De zomer draait door te gemaakt en niet spontaan presenteren en haar gasten niet uit laten praten.

Autocue
De manier waarop ze de autocue leest, wordt op sommige fora al omschreven als 'een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet'. Froukje Jansen (32) kreeg afgelopen weekend bijles, samen met haar DZDD-collega's Waldemar Torentstra en Art Rooijakkers.

Leerschool
Uit een interview met de Mikrogids van deze week blijkt dat Froukje zelf De zomer draait door vooral als een leerschool ziet en niet een podium waar ze bij voorbaat al zou moeten kunnen presteren.

Verder ontwikkelen
Froukje: "Als ik aan de toekomst denk, wil ik me vooralsnog storten op televisie maken. Ik wil me verder ontwikkelen en zou graag goed leren interviewen. De zomer draait door is wat dat betreft een geweldige leerschool en hopelijk het begin van een nieuwe weg."

Ambities genoeg
Ondanks dat ze zelf aangeeft nog niet goed te kunnen interviewen, ontbreekt het haar niet aan ambitie. "We hebben een heel korte voorbereidingstijd gehad om De zomer draait door in de steigers te zetten en een programma als dit moet de ruimte en vrijheid krijgen om te groeien."

Gewoon gaan zitten en doen
En: "Dit programma is voor mij een onwijze uitdaging. Een groot en vooral ook heel spannend feestje. Of ik toe was aan deze stap? Dat is ongeveer hetzelfde als vragen of je toe bent aan kinderen. Je moet er gewoon gaan zitten en het doen en ondergaan."

Contact met de mensen
"Wat ik voor mezelf het allerbelangrijkste vind, is dat ik echt contact heb met de gasten aan tafel. Dat mensen zich bij mij zo op hun gemak voelen dat ze hun verhaal willen en durven vertellen. Oprechte verwondering en nieuwsgierigheid zijn daarbij mijn drijfveren. Ik kan me heel erg verbazen over wat mensen kunnen, doen, en zijn. Ik ben in mijn leven veel inspirerende mensen tegengekomen - musici, politici, reizigers onderweg - en aan hen kan ik me enorm voeden."

Opvallend is ook: uit het interview blijkt dat de VARA Froukje benaderde om een screentest te komen doen voor DZDD.

Reageren