Gaat Izzie Grey's anatomy verlaten?

Slecht nieuws voor trouwe Izzie-fans: Grey's anatomy-schrijfster Shonda Rhimes speelt namelijk met de gedachte om het populaire personage van Katherine Heigl uit de ziekenhuisserie te schrijven.

Reden hiervoor is de rel die nu al 'Isaiahgate'-achtige proporties begint aan te nemen. Toen was het Isaiah Washington (Dr. Burke) die collega T.R. Knight (George) een 'faggot' (homo) noemde, deze keer is het de beurt aan Katherine Heigl. Zij is namelijk van mening dat de verhaallijnen in het vierde seizoen van Grey's anatomy (met name die van haar personage Izzie) er niet op vooruit zijn gegaan.

Geen Emmy-nominatie
Katherine heeft zelfs aan de commissie van de Emmy Awards gevraagd om haar in ieder geval niet te nomineren. Opvallend, want de actrice won vorig jaar nog een Emmy voor haar rol als de intuïtieve Izzie Stevens.

Dramatische dood
Deze opmerking is ook bedenker en scenarist Shonda Rhimes geheel in het verkeerde keelgat geschoten. "Zij en de andere schrijvers zijn behoorlijk gepikeerd over Katherine's gedrag", aldus een anonieme bron op de set. "Ze overwegen om Izzie voorgoed uit de serie te schrijven door haar een dramatische dood te laten sterven."

Filmcarrière
Hoewel veel Grey's-fans een voortijdig vertrek van Izzie zouden betreuren, lijkt de actrice zich er niet zo druk om te maken. Waarom zou ze ook? Met succesvolle films als Knocked Up en 27 Dresses op haar cv ligt er voor haar vast een glansrijke filmcarrière in het verschiet.

Reageren