Game of Thrones dit najaar op RTL 4

RTL heeft de Amerikaanse fantasy-serie Game of Thrones gekocht. Een van de hoofdrolspeelsters is Carice van Houten.

De serie Game of Thrones van de Amerikaanse tv-zender HBO is overal waar ie wordt uitgezonden een daverend succes en won al veel belangrijke televisieprijzen. En binnenkort kan Nederland eindelijk ook kennismaken met de serie over zeven adellijke families die strijden om de macht in het mythische land Westeros.

Bloedvergeten
Dat betekent veel zwaardgevechten, bloedvergieten en mythologie. De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin, die ook wel de Amerikaanse Tolkien (van Lord of the Rings) wordt genoemd. 

Sean Bean
De hoofdrol wordt gespeeld door Sean Bean, Carice van Houten (foto links) doet pas in seizoen 2 haar entree als Meiisandre, een spirituele adviseur, die zonder probleem vergif kan drinken. Carice kreeg in de Amerikaanse pers alvast veel lof. Seizoen 3 van Game of Thrones zal HBO in het voorjaar van 2013 uitzenden.

Update: op RTL 4
Mensen met een abonnement op betaalzender HBO konden Game of Thrones al wel zien, maar dat RTL de serie heeft gekocht is nog beter, want daardoor kan iedereen kijken. Inmiddels is duidelijk geworden dat de serie al dit najaar op RTL 4 te zien zal zijn. Een exacte datum is nog niet bekend.

Reageren