Garden State

Zach Braff brak officieel door in de televisiewereld met zijn rol als dokter John 'J.D.' Dorian in de tv-serie Scrubs. Garden State is zijn debuut als regisseur, en dat is lang niet slecht.

Niets aan deze film heeft Braff aan het toeval overgelaten. Sterker nog: hij heeft zelfs heel weinig aan anderen overgelaten. Braff nam de regie, het schrijven van het verhaal en het maken van de soundtrack voor zijn rekening.

J.D.
Veel tv-kijkers kennen Zach als een onhandige, wereldvreemde jongen, natuurlijk vooral door zijn rol van J.D. in de ziekenhuisserie Scrubs. Door dat beeld is Braff de perfecte acteur voor de rol van Andrew Largeman. Largeman verruilde negen jaar geleden de Garden State New Yersey in voor Los Angeles.

Nu komt hij terug in zijn home town vanwege de begrafenis van zijn moeder. In New Jersey ontmoet Andrew een oud-klasgenoot en de leuke, mooie Sam (Natalie Portman).

Vrolijke idioten
Andrew leefde jarenlang in een soort medicatieroes, vanwege pillen die zijn vader (een psychiater) hem gaf. Door de oude vriend en Sam ontwaakt Andrew eindelijk langzaam maar zeker uit die roes, als het drietal een aantal 'vrolijke idioten', zoals de uitvinder van stil klittenband, tegenkomt.

Garden State is een keurig regiedebuut voor Braff. De personages zijn boeiend, de cast is zeer sterk en er is een goed oog voor detail. Braff kan trots zijn op zijn eerste film als regisseur.

Reageren