Gasten uit 'Groeten Terug' uit vliegtuig gezet

Leden van de Afrikaanse stam Zemba zijn zaterdag op Schiphol uit het vliegtuig gezet. De stamleden stonken volgens medereizigers zó erg dat men bang was dat ze de elf uur durende vlucht niet vol zouden kunnen houden. 

De stam was in Nederland voor opnames van het SBS-programma Groeten Terug, waarin door Nederlanders bezochte stammen (uit het SBS-programma Groeten Uit De Rimboe) op hun beurt naar ons land komen om onze cultuur te zien.

Voor hun terugreis hadden ze zich ingesmeerd met een traditioneel mengsel van botervet, oliën en as, zo ontdekte het AD. Dat ruikt nogal zoet, en dat kon de overige reizigers van de vlucht naar Namibië kennelijk niet bekoren. 

Penetrant
De KLM verklaarde: "Meerdere passagiers uitten hun ongenoegen. Ons personeel kreeg klachten over een penetrante geur. Dan kan een vlucht van elf uur lang duren." En dus stonden de Zemba weer terug op Schiphol.

Ze werden vervolgens door producent Eyeworks in een hotel ondergebracht, waar ze hebben kunnen douchen. Vervolgens vlogen ze zondag alsnog naar huis. 

Reageren