Gaston verdient royaal salaris met stem

2 december 2012 14:44 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Misschien wel de bekendste stem van de Nederlandse tv, Gaston Starreveld, krijgt een goed salaris. Bijna even goed als dat van de minister-president.

Weekblad Weekend vroeg Gaston of hij evenveel verdient als de premier. “Ik zit er net iets onder”, antwoordde hij, “dat zegt mijn vrouw en zij doet de financiën.” Starreveld verdient zijn brood als voice-over van verschillende reclamespots en tv-programma’s, waaronder The Price Is Right. Verder deelt hij geld graag uit voor De Postcodeloterij.

Onderhandelen

Als de 50-jarige Starreveld even niet op televisie is, leent hij zijn stem aan bedrijven en is hij actief als dj. Dat levert hem naast een goed inkomen ook andere voordelen op: “Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat, als ik iets voor elkaar wil krijgen, de onderhandelingen makkelijker gaan dan als ik onbekend zou zijn.”

Kerstpakketten

De beloningen van de tv-persoonlijkheid lopen uiteen van auto’s tot gratis eten. “Als ik in een restaurant zit, krijg ik vaak iets van het huis”, aldus Gaston, “en bij de aanschaf van een auto krijg ik altijd veel korting.” Maar eerlijk als hij is, doet de Heemstedenaar er altijd iets voor terug: “als mij dan om een tegenprestatie wordt gevraagd, zoals hun kerstpakketten op een leuke manier uitreiken, dan doe ik dat. Ik zorg altijd dat er wisselgeld is.”

Meer over