Geboren leiders verhuist

Het NCRV-programma Geboren leiders verhuist met ingang van volgende week naar de latere avond. De realityserie is direct na het goed bekeken Acht uur Journaal op donderdagavond geen succes.

Er kijken nog geen 400.000 mensen naar het programma, waarin acht kandidaten worden gedropt in het regenwoud. En dus moet het programma aan de kant voor een andere gegadigde.

Vanaf 23 april is het programma om 22.00 uur te zien (en dus niet meer om 20.30 uur).

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Ik vertrek krijgt het vrijgekomen plekje om 20.30 uur, direct gevolgd door De Toppers op weg naar Moskou. Voor dat laatste programma, dat ook kampt met tegenvallende kijkcijfers, is dat ook een vervroeging van de uitzendtijd en dus mogelijk een redding.

---

Origineel bericht (17-03-2009)

Geboren leiders

Waaraan voldoet een leider? En word je met leiderskwaliteiten geboren of kun je ze ontwikkelen? Acht mensen die zeker weten dat ze een geboren leider zijn, gaan vanavond de strijd met elkaar aan.


Directeuren, ondernemers en managers reizen af naar Afrika om daar in een regenwoud diverse opdrachten te volbrengen. Ze moeten samenwerken, maar ook hun leiderschap tonen. Wie stapt na negen weken als een ware zilverruggorilla terug het vliegtuig in?

Visie
Deelneemster Mirjam Frentz denkt dat ze een goede kans maakt. "Natuurlijk beschikt een goede leider over visie, overtuigingskracht en charisma. Een leider is iemand die niet bij voorbaat zijn of haar macht inzet om doelen voor elkaar te krijgen." Heeft Mirjam zelf al deze kwaliteiten?

Leiderschap
"Ja, al is de een wat meer aanwezig dan de andere. Een geboren leider ben ik niet, want van nature ben ik vrij introvert en verlegen. Inmiddels heb ik de 'schade' behoorlijk ingehaald en heb ik mezelf goed ontwikkeld. Leiderschap zal in de genen zitten, maar de omstandigheden en omgeving bepalen of dat wat erin zit er ook uit komt."

Extra:
- Het laatste tv-nieuws bij Artikelen >>
- Talloze gesprekken op ons Forum >>

Reageren