Geen derde deel SATC-films

Helaas voor de fans: er komt géén derde deel in de reeks Sex And The City-films. Een eventueel vervolg op deel twee is geschrapt door de filmbonzen, nu duidelijk wordt dat de nu in de bios draaiende film verre van succesvol is.

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall en Kristin Davis kunnen de designerjurkjes en stilettohakken dus in de kast laten.

De reden voor het schrappen van een derde deel is nog niet formeel bekend gemaakt, maar vooral tegenvallende inkomsten lijken aan de basis van het besluit te staan.

Centen
In het eerste weekend dat de film uitkwam, bracht SATC 2 amper 37 miljoen dollar binnen. Deel 1 bracht nog 57 miljoen op.

Daarnaast werd de verhaallijn van de film breed bekritiseerd. Het verhaal, dat zich afspeelt in Abu Dhabi, werd als moslimvijandig afgeschilderd. Toonaangevende media als Entertainment Weekly schreven onder meer: "SATC 2 heeft onze geliefde karakters getransformeerd tot schofferende, oppervlakkige egoïsten."

Huilen
Het Amerikaanse blad Grazia kwam met het nieuws op de proppen. De vier hoofdrolspeelsters zijn nog niet officieel op de hoogte gesteld van het besluit. Naar verluid zou Sarah Jessica Parker, toen ze om een reactie gevraagd werd, in huilen zijn uitgebarsten.

Reageren