Geen live-mix van Armin van Buuren tijdens Songfestival

Mocht dj Armin van Buuren deelnemen aan het Eurovisie Songfestival van 2014, dan zal hij niet live mixen, volgens dagblad Spits.

Sietse Bakker, event supervisor van het Songfestival vertelt dat ‘alles op een band moet’. “Hij staat puur en alleen op het podium voor de fysieke verschijning”, vervolgt hij. Volgens Bakker kost het heel veel geld om live muziek te brengen en is dat ook nog eens superlastig.

Nieuwe technieken bij het Eurovisie Songfestival

“Tijdens een podiumwisseling van 35 seconden moet alles heel snel en voor een soundcheck heb je dan geen tijd.” Maar zijn ze niet vies van nieuwe technieken. “Maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken. We staan er zeker voor open, dat er ooit wel live kan worden gespeeld.”

Gisteren meldde Televizier nog dat Armin van Buuren nadenkt over zijn deelname. “Het ligt er een beetje aan of ik op dat moment een plaat heb met een goede zanger of zangeres erbij, want ik kan zelf natuurlijk niet zingen. Ik kan best dingen schrijven maar het is niet heel prettig voor je radio als je mij hoort zingen. Maar als ik iets heb, waarom ook niet? Het wordt dan wel een danceplaat. Als er een goede plaat is en ik krijg carte blanche, wie weet", aldus de DJ.

Meer over:

Reageren