Geen luchtige maar wel een hoge cliffhanger voor GTST

24 juni 2013 14:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is weer zomer en dat betekent dat de zomerstop er weer aankomt voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat kan natuurlijk niet zonder cliffhanger en die van dit jaar stijgt tot grote hoogte.

Vrijdag 5 juli is de laatste aflevering van het huidige seizoen GTST te zien en ze gaan eruit met een ‘bang’. Volgens RTL stijgt de zomercliff dit jaar tot ‘ongekende hoogte’. De hoofdrolspelers maken een parachutesprong en dat kan natuurlijk nooit goed gaan.

Kijk hieronder voor de voorbeschouwing maar let op! Spoiler alert!

“Een belangrijke dag nadert: Rik en Nuran gaan trouwen. Om deze ‘grote sprong’ te vieren organiseert Maxime een vrijgezellenfeest. Met een grote groep vrienden gaan ze een parachutesprong maken. Terwijl de trainingen en voorbereidingen al in volle gang zijn, wordt de sfeer binnen de groep steeds grimmiger door verschillende onderlinge conflicten.

Rikki en Wiet zijn opgewonden omdat ze hun eerste solo sprong gaan maken, maar Wiet is ook gefrustreerd over het feit dat Noud wederom Nina boven haar verkiest. Ze voelt zich gebruikt door Noud en háát Nina uit de grond van haar hart. Nina is druk met haar eigen problemen die betrekking hebben op Noud, Mike en Wiet. Nina is woest op Noud, omdat hij haar heeft verraden in de rechtszaal over de voogdijzaak om Nola én omdat hij is vreemdgegaan met Wiet. Tevens is ze doodsbang dat haar ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt: dat Mike haar dochter Nola van haar afneemt. Suikertante Maxime houdt Nina daarom nauwlettend in de gaten tijdens de vlucht, want zij vreest dat het ‘oorlog’ wordt aan boord tussen Noud, Nina, Mike en Wiet.

Mike, die persoonlijk is uitgenodigd door Rik, zou zich moeten afvragen of het verstandig is om in een vliegtuig te stappen met slinkse Lorena, gezien hij haar afgelopen tijd zakelijk flink dwars heeft gezeten. Lorena heeft namelijk ontdekt dat Mike haar de Rozenboom heeft afgenomen en legt zich daar ongetwijfeld niet bij neer.

Tussen Rik en Nuran, waar alle feestelijkheden eigenlijk om draaien, botert het ook niet zo vlak voor het huwelijk. Rik doet eindeloos zijn best om zijn aanstaande vrouw met haar zus Aysen te herenigen. Ondanks dat hij niet weet wat de oorzaak is van de ruzie tussen hen, is hij vastbesloten om het op te lossen. Maar dan nodigt Aysen zichzelf uit voor de sprong en zet daarmee alles op scherp.

Bing staat ook op de lijst van springers ondanks dat zijn hoofd totaal naar andere dingen staat. In een woedeaanval heeft hij de aanstaande moeder van zijn kind verwond, omdat Aysen heeft zitten stoken in hun relatie.

Wat een (vrij)gezellige dag moet worden, verandert langzaam in een nachtmerrie wanneer de groep vrienden, die stuk voor stuk persoonlijke kwesties met elkaar hebben, afstevenen op een noodlottig ongeval…..?”

Meer over