Geen Postbus 51 meer bij SBS

Kijkers van SBS, NET 5 en Veronica zullen dit jaar weinig overheidsmededelingen te zien krijgen. De Rijksvooorlichtingsdienst heeft besloten de spotjes van Postbus 51 op de zenders van RTL uit te zenden. Met de deal zijn 'enkele miljoenen' gemoeid, zo meldt weblog Mediajournaal.

SBS is volgens Mediajournaal 'verbolgen' over het feit dat de RVD nu naar RTL stapt en citeert woordvoerder Eric Dekker: "Wij vinden dat het nog steeds zo zou moeten zijn dat overheidscommunicatie op alle doelgroepen gericht is. En dat is toch wat anders dan dat men kiest voor de zenders waar men de laagste prijs kan bedingen."

Puur Nederlands
Dekker vindt dat de RTL en SBS-zenders niet met elkaar te vergelijken zijn en wekt daarmee de indruk het idee te hebben dat de RVD potentiële kijkers mist die nadrukkelijk alleen naar SBS-zenders zouden kijken.

"Uit analyses blijkt dat onze zenders veel meer geprofileerd zijn dan die van RTL. Daarnaast vinden wij het vreemd dat de overheid kennelijk liever met een Luxemburgs mediabedrijf zaken doet dan met een puur Nederlandse partij. SBS gaat echter geen actie ondernemen. Het leed is al geschied, de contracten zijn getekend."

Blijk van waardering
Bij RTL ziet men logischerwijze het probleem niet. Commercieel directeur Paul Siero: "Ik zie het als een blijk van waardering voor het hoge serviceniveau dat wij onze klanten bieden."

Overigens is het zo dat de RVD ieder jaar lijkt te switchen van commerciële zendergroep. In 2008 had SBS de spotjes van Postbus 51, in 2007 was dat RTL.

Rageer
Moet Postbus 51 overal te zien zijn, of is het wel prima zo?

Reageren