Geen realityshow voor John Cleese

De Britse komiek John Cleese heeft een bod van een slordige 200.000 pond (zo'n 225.000 euro), om aan een realitshow deel te nemen, afgeslagen. 

Welke show het was, kon Cleese niet meer zeggen: "Ik werd gevraagd om aan een realityprogramma mee te doen. Ik ben vergeten welke. Het kan die ene in de jungle geweest zijn, of misschien Celebrity Wortelkanaalbehandeling. Ik weet het niet meer". 

Einde beschaving
John's standpunt is wel duidelijk: hij piekert er niet over om aan zulke programma's mee te doen. 

"Ik heb gewoon even hard gelachen en toen heb ik uit nieuwsgierigheid gevraagd hoeveel ze me boden om eraan mee te doen. Dat was 200.000 pond. Maar ik zou nooit aan zo'n show meedoen. Dat zou echt het einde van de beschaafde wereld betekenen."

Slechte tv
Naar eigen zeggen, is de hedendaagse tv niet veel meer waard, aldus Cleese. "Toen ik opgroeide, hadden we de beste tv ooit. Nu is het overal even slecht, en ik hoef daar niet per se aan bij te dragen."

John leeft een rustig leventje: "Ik kijk niet veel tv meer. Alleen live sport. Er is gewoon niet veel op de buis dat me aantrekt, en ik lees gewoon liever een boek." En daarmee lijkt die kous afgedaan.

Reageren