Geen scheiding Larry King (update)

De Amerikaanse presentator Larry King (76) en zijn zevende vrouw Shawn Southwick (50) vroegen na dertien jaar huwelijk een scheiding aan. Volgens geruchten zou de CNN-presentator zijn vreemdgegaan met Shawn's zus. Update: De scheiding is definitief van de baan.

"Ze hebben de scheidingsprocedure stopgezet", bevestigt een woordvoerder van de presentator tegen de Britse persdienst Reuters.

Eind april liet het stel al weten de breuk voorlopig uit te stellen voor het welzijn van hun twee kinderen van 9 en 11 jaar oud.

"We houden van onze kinderen, we houden van elkaar en we houden ervan dat wij een gezin zijn. Dat is het enige dat telt", laat het echtpaar weten in een verklaring. "We zijn het aan onszelf en onze kinderen verplicht dat wij toegewijd blijven aan elkaar."

----

Oorspronkelijke bericht 16-04-10
Achtste scheiding voor Larry King


Entertainmentwebsite TMZ schrijft dat Larry's vrouw daar achter kwam toen ze de creditcard-rekeningen van haar 26-jaar oudere man controleerde. Larry zou zus Shannon Engemann overladen hebben met cadeaus, waaronder een diamanten halsketting.

"Hij heeft mij nooit een diamanten halsketting gegeven", zou Shawn bij een vriendin hebben geklaagd.

Het is het achtste mislukte huwelijk voor Larry King, met in totaal zeven verschillende vrouwen. In de jaren zestig trouwde hij namelijk twee keer met dezelfde vrouw.

Onoverkomelijke verschillen
Larry - al bijna 25 jaar presentator van de CNN-show Larry King Live - zou zelf zijn achtste scheiding hebben aangevraagd. Kort daarna zou Shawn hetzelfde hebben gedaan.

Het stel zegt zelf dat 'onoverkomelijke verschillen' het huwelijk de das om hebben gedaan. De twee willen hun zoons - van 9 en 11 jaar oud - samen blijven opvoeden. "Zijn grootste zorg is het welzijn van zijn kinderen", laat een woordvoerder van Larry weten. De presentator heeft een gedeelde voogdij voorgesteld, maar vroeg het gerechtshof ook om zijn vrouw geen alimentatie toe te kennen.

Miljoenenscheiding
Zangeres Shawn kan desondanks een flinke som geld verwachten. De presentator bezit naar schatting zo'n 106 miljoen euro en trouwde niet onder huwelijkse voorwaarden. In de Amerikaanse staat Californië moet in zo'n geval het opgebouwde vermogen tijdens het huwelijk gelijk worden verdeeld. Voor Larry's huidige vierjarige contract bij CNN, vangt de presentator een slordige 41 miljoen euro.

Reageren