Geen zaterdagavondshow meer voor Paul de Leeuw

Paul de Leeuw stopt na dit seizoen met het maken van tv-programma’s op de zaterdagavond. “De avond heeft nu iemand anders nodig, een frisse wind”, aldus de presentator.

Paul de Leeuw kondigt in het AD aan dat hij stopt met zaterdagavondshows. De presentator was ooit het kijkcijferkanon van de zaterdagavond, maar de kijkcijfers zijn niet meer wat het geweest is. “Mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour. Dan is het eenvoudig: er moet iets anders komen”.

Langs De Leeuw levert kijkers in

De zaterdagavondshow, Langs De Leeuw, trok afgelopen zaterdag nog maar 892.000 kijkers en dat is erg laag voor een show op Nederland 1. Paul de Leeuw trekt zijn eigen conclusie: “Die avond heeft nu iemand anders nodig, een frisse wind. Daar moeten de omroepen goed over nadenken.”

Paul de Leeuw praat met VARA

Het contract van De Leeuw loopt binnenkort af, maar een vertrek ziet de presentator liever niet. “In mei eindigt mijn contract. Natuurlijk ga ik praten met de VARA en de NPO over verlenging, maar wel met een andere invulling: voor mij geen zaterdagavond meer.”

Reageren