GeenStijl wil publieke omroep

Het controversiële GeenStijl is niet meer weg te denken van het Nederlandse web, maar de community wil meer. Veel meer. De redactie heeft nu namelijk haar pijlen gericht op het Hilversumse medialandschap. Met als doel: een eigen publieke omroep.

De naam van de omroep-in-oprichting is Powned, een gamingterm die in dit geval staat voor 'Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke'. GeenStijl is van plan om zowel televisie- als radioprogramma's te gaan maken. Maar die rechten krijgen ze niet zomaar. Daarvoor moet Powned binnen een afzienbare tijd vijftigduizend leden bijeen zien te sprokkelen.

Deadline
Powned-leden betalen voor hun lidmaatschap ¤5,76 (het vroegere tientjes-lidmaatschap van bijvoorbeeld BNN). De deadline is 31 maart (en niet 1 april zoals eerder werd aangenomen), maar het lijkt er sterk op dat het benodigde ledenaantal al ruim voor die tijd wordt gehaald. Binnen een dag hadden al zo'n 10.000 mensen zich aangemeld, zo vertelde 'Fleischbaum' aan Michiel Veenstra in de ochtenshow op 3FM.

Plasterk
Maar daarmee is Powned er nog niet. De omroep-in-wording moet ook toestemming krijgen van de minister van Cultuur, Ronald Plasterk. Als die akkoord gaat zou GeenStijl vanaf 2010 op radio en tv te bewonderen zijn.

Forum
Goed idee of vind je deze ontwikkeling ronduit belachelijk? Laat het hieronder weten of praat mee op Wordt GeenStijl het nieuwe BNN?

Reageren