Gehandicapte komt er bij BNN niet in

17 december 2012 13:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De gehandicapte John Geven werd zondagavond geweigerd bij de tv-uitzending van de Nationale 2012 Test. Hij kon niet met zijn rolstoel de studio in.  

En dus kon John Geven onverrichterzake weer naar huis in Nuenen. De studio was nogal klein en wanneer Geven met zijn rolstoel op de grond zou staan, zou hij te prominent in beeld komen. Dat meldt Omroep Brabant. 

Bikkel

Geven is een van de 'bikkels' van de Bart de Graaff Foundation en had aan BNN gevraagd of hij met andere 'bikkels' naar de uitzending kon komen. Dat vond BNN goed, maar de organisatie had geen rekening gehouden met een rolstoel. BNN vindt de hele toestand zelf ook nogal dom. De omroep had de rolstoel over het hoofd gezien. Geven is als goedmakertje nu uitgenodigd voor de opnamen van de Nationale IQ-test in januari.

Kraak de kluis

Een paar jaar geleden werd John Geven al geweigerd bij Kraak de Kluis, een spelprogramma met Mark Klein Essink. Ook in die studio was geen plek voor mensen in een rolstoel. 

Buiten beeld

John Geven meldt zich expres aan bij tv-programma's omdat hij vindt dat gehandicapten te weinig in beeld zijn. Maar als hij nooit wordt toegelaten, hebben zijn acties natuurlijk weinig zin. 

Meer over