Gekke christina

Christina Ricci (29) kan niet tegen mensenmassa's, ze plakte jarenlang alle spiegels in haar huis af omdat ze haar eigen spiegelbeeld niet wilde zien, ze had anorexia, sneed in zichzelf, ze heeft een terugkerende droom dat ze levend wordt opgegeten en slaapt met een stroomstootwapen.

Christina zou met al haar afwijkingen en neuroses zo een
personage in een Woody Allen-film kunnen zijn. Misschien dat de regisseur haar daarom koos voor de relatiekomedie Anything Else (2004), waarin ze Amanda speelt, een vat vol moeilijkheden.

Gek
'Amanda is gek', zei Woody Allen zelf over het personage. Degene die het meest onder haar kuren te lijden heeft is haar liefhebbende vriendje, schrijver Jerry (Jason Biggs), die toch al in therapie zat.

Non-stop
Anything Else wordt algemeen niet als een van Woody Allen's beste films beschouwd, maar laat wel zien dat het niet aan Christina ligt. Ze kan acteren. De actrice heeft dan ook heel wat oefening gehad. Ze acteert al non- stop vanaf haar achtste toen ze Mermaids maakte met Cher.

Mooie carrière
Als een van de weinige kindsterren is Christina erin geslaagd daadwerkelijk een mooie carrière op te bouwen. En ze lijkt nu eindelijk ook de meeste van haar afwijkingen afgeschud te hebben.

Naar de hel
"Een levenlang therapie heeft me een goed zelfbeeld opgeleverd. Aan de andere kant moet het ook niet té goed worden. Ik heb een hekel aan mensen die zichzelf te leuk vinden. Al die mensen met overdadig veel zelfvertrouwen kunnen wat mij betreft rechtstreeks naar de hel."

Reageren