Georgina Verbaan over Mixed Up

De nieuwe tv-serie Mixed Up speelt op de redactie van vrouwenblad ZIJ. Wanneer de hoofdredactrice wordt vervangen door een man, zijn de poppen aan het dansen. Want mannen en vrouwen, die komen toch van verschillende planeten?

Georgina Verbaan, een van de hoofdrolspelers, licht alvast een tipje van de sluier op.

Zou je zelf met alleen maar vrouwen kunnen werken?

„Nee, ik ben gek op mannen. Ik vind vrouwen nu wel leuk, maar dat heeft lang geduurd.Ik vertrouwde ze niet. Mannen zijn eerlijker en recht-door-zee. Ik vond altijd dat vrouwen achter je rug om roddelen en je niet de waarheid zeggen. Maar ik heb ontdekt dat er meer vrouwen zijn zoals ik en nu heb ik ook een heel goede vriendin. Maar ik heb heel lang alleen mannen als vrienden gehad.” 

Hou je van vrouwenbladen?

„Alleen bij de kapper. En dan vind ik het wel leuk om te lezen, maar ik heb niet de behoefte om ze wekelijks door te kijken. Ik lees de Vanity Fair, Harper’s Bazaar, maar dat zijn geen echte vrouwenbladen.”

Zie je jezelf als een feministe?

„Nee, helemaal niet. Ik ben wel blij dat de feministes er geweest zijn en dat ze de paden voor me hebben geëffend, zodat ik nu kan doen wat ik doe. En mijn vriend en ik doen allebei evenveel in het huishouden. Maar laatst had ik een speelgoed-keukentje gekocht voor m’n dochter en toen kreeg ik van iemand de vraag of dat niet heel rolbevestigend was. Nou nee dus, want mijn vriend kookt bijna altijd. Ik voelde wel de behoefte mezelf te verdedigen en zei dat ik ook een loopauto voor haar had gekocht.”

Zou je fulltime moeder kunnen zijn?

„Ik ben de laatste tijd fulltime moeder geweest en ik heb nu wel weer de behoefte om te werken. Ook om mijn dochter mee te geven dat je moet doen wat je leuk vindt en dat je je eigen geld moet verdienen.Dat is belangrijk.”

Heb je vooroordelen over mannen?

„Meer over vrouwen. Als er een auto heel langzaam voor me rijdt, ga ik er al van uit dat er een vrouw achter het stuur zit. Meestal heb ik gelijk. En als ik iemand beroerd zie inparkeren, is dat negen van de tien keer ook een vrouw.”

Reageren