Gerard doet Tros én Toppers (Update)

Nadat vrijdag al bekend werd dat Gerard Joling bij de Tros een taltentenjacht(je) gaat presenteren, werd de situatie nog gecompliceerder nadat bekend werd dat hij ook een nummer gaat opnemen dat volgens zijn 'conculega' Gordon eigenlijk voor de Toppers bedoeld was.

De nieuwste single van Gerard is namelijk een nummer dat de Toppers (nadat Gerard eruit was gestapt en Jeroen zijn plaats in nam) zongen op het Nationaal Songfestival.

Het gaat om het lied Angel of the night, dat na Shine als tweede gekozen werd om uit te zenden naar het Eurovisie Songfestival. De versie van Gerard heet Engel van mijn hart en werd hem naar eigen zeggen aangeboden door de producer van Jeroen van der Boom, die het originele Engelstalige nummer schreef.

Met de situatie waarin 'Geer' nu verkeerd, lijken de verhoudingen tussen hem en Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom nog gecompliceerder te worden. Meer daarover lees je onderaan dit bericht.

---

Gerard Joling tijdelijk bij Tros (eerder bericht van 17-7-2009)

Zanger Gerard Joling gaat voor de Tros een programma presenteren voor het digitale themakanaal Sterren.nl. Het wordt ook daar een talentenjacht, en daarmee gaat 'Geer' dus zowel bij SBS als bij de Tros op zoek naar talent.


Voor SBS, waar Gerard onder vast contract staat, komt hij terug met Holland's got talent. Voor de Tros gaat hij ook in talentenjachtvorm op zoek naar Nederlandstalige zangers die vooral vrolijke meezingnummers ten gehore kunnen brengen.

De winnaar van het programma krijgt de kans om zijn talent ten gehore te brengen tijdens een concert van Gerard waar ook sterren als Ruth Jacott, Patricia Paay, Jim Bakkum en de band van Edwin Evers te horen zullen zijn.

Botsende klussen
Echt botsen zullen de twee klussen elkaar trouwens niet. Gerard's schnabbel voor de Tros is de komende weken al te zien, terwijl Holland's got talent pas in maart 2010 weer van start gaat.

Mediarel
Wat wel opvallend is, is dat dat SBS vorig jaar nog verbood dat Gerard voor dezelfde Tros meewerkte aan de real life soap De Toppers op weg naar Moskou. Mede daardoor trok de zanger zich uiteindelijk terug uit de zangformatie en ging in zijn plaats Jeroen van den Boom mee naar het Songfestival. De situatie tussen Gerard en De Toppers was maanden lang groot nieuws in showbizzland.

Reageren