Gerard Joling blijft (voorlopig) bij SBS

De kogel is door de kerk: Gerard Joling blijft voorlopig bij SBS 6. De presentator heeft de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met de zenderleiding. SBS laat nu weten in elk geval tot september de samenwerking met Gerard Joling voort te zetten. Wat er daarna gebeurt, is onzeker.

In september 'zal de balans van de samenwerking opnieuw worden opgemaakt', meldt SBS. De komende tijd wordt gezocht naar geschikte tv-formats voor Geer.

Verandering
"We zijn bij SBS 6 bezig met een veranderingstraject, o.a. om de kijkcijfers structureel te verbeteren", zegt SBS-directeur Georgette Schlick in het persbericht. "We denken dat Gerard, in een iets andere rol dan de kijker hem bij SBS 6 kent, daar een belangrijke bijdrage in kan hebben. We zullen dan ook samen op zoek gaan naar geschikte formats waarin we zowel voor Gerard als voor SBS 6 het beste vinden."

Nieuwe rol
Gerard Joling ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Ik begrijp dat er een aantal dingen bij SBS 6 moet veranderen en wil graag mijn steentje bijdragen om het succes van de zender terug te brengen. Er is gekozen te zoeken naar een nieuwe rol voor mij, waarin de kijker nog steeds de vertrouwde Geer ziet, maar ik ook meer van mijzelf kan laten zien. Ik heb daar veel zin en vertrouwen in."

Update - 1 februari 2012
In zijn radioprogramma op 538 belde dj Edwin Evers vanochtend de getergde Geer op om nog even door te praten. De zanger/presentator is blij met de gevonden oplossing en gaf SBS ook wel een beetje gelijk: "De nieuwe lichting van SBS vond dat ik te weinig doe voor mijn centjes. Dat is ook zo." Naar verluidt verdient Joling 1 of 1,5 miljoen per jaar bij SBS.

Lang was er geen geschikt programma voor Geer, maar nu zitten er verschillende leuke dingen in het vat. Joling: "Een ervan is een reallifeachtig ding. Dat is heel heftig: 24 uur per dag een camera op je hoofd. Maar het lijkt me enig. Het andere format heeft te maken met reizen en op zoek gaan naar waar een muzieksoort vandaan komt."

Lees hier ons bericht over de ruzie tussen Joling en SBS (de omroep wil geld terug).

 

Reageren