Gerard Joling & Gordon over elkaar en de AOW

Gerard Joling en Gordon gaan op een houtje bijten in Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken. Ze moeten een maand zien rond te komen van een AOW-uitkering. Wat hebben de schatrijke diva’s te melden over de nieuwe RTL 4-­ docusoap en over elkaar?

Met de docusoap Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken, borduurt RTL 4 voort op De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken. Gerard Joling en Gordon betrekken een rijtjeshuis in Amsterdam-Noord waar ze een maand moeten leven van een AOW-uitkering van 840 euro.

Op hun outfits na mogen ze niets van huis meenemen. Van het geld dat na aftrek van de vaste lasten over blijft, moeten ze het huis inrichten en boodschappen doen. Geer en Goor willen hiermee het Nationaal Ouderenfonds onder de aandacht brengen, en doen vrijwilligerswerk voor bejaarden in een naburig woonzorgcentrum.

Medelijden hoeft u niet met het duo te hebben; het gerucht ging dat ze er 250.000 euro voor vangen. Opmerkelijk is dat de heren hadden gezworen nooit meer samen te werken. De geschillen zijn bijgelegd, zodat ze zes jaar na Joling en Gordon over de vloer toch weer samen door één deur kunnen.

Gordon over...

Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken

"Het is lachen, gieren en brullen, maar ook met een traan. Omdat we schrijnende gevallen tegenkomen, vloeit er weleens een traantje. We gaan geld inzamelen voor de Nationale Ouderenzorg, dus het geld gaat rechtstreeks naar Gerard Joling, haha.”

Gerard Joling

"Gerard is heel geestig, maar hij herhaalt zichzelf. Ik hoor al tien jaar dezelfde grappen. Ik ben vernieuwender. Wat hij ook altijd doet: als ik iets leuks heb gezegd, herhaalt hij dat snel zodra de camera aan staat.” (2005)
"Geer en ik zijn alweer drie jaar on speaking terms, maar de mensen horen liever wat anders.” (2013)

Zichzelf

"Ik zet geen masker op als ik de paljas uithang. Als je je echt niet goed voelt, moet je zorgen dat je er positief doorheen komt. En vooral veel lachen. Ik kan ook stil in een hoek blijven zitten, maar dan zat ik nu misschien in een rolstoel.”

Eten

"Ik hou van veel en vet eten, maar ik ben ook gek op sushi. En in restaurants kan ik echt genieten van lekkere dingen.”

Zijn humor

"Gerard en ik lachen allebei zo hard mogelijk na het maken van een grap. Dan begint iedereen nog een keer te lachen. Heb je twee keer een lach voor de prijs van één. Ik vind mijn grappen trouwens ook erg leuk. Ze zijn een tikkeltje ordinair en af en toe plat. Maar ja, het is wel zoals de gemiddelde Nederlander denkt en doet.”

Gerard Joling over...

Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken

"Het helpen van ouderen is van cruciaal belang. Meer dan 200.000 bejaarden zijn vaak hulpbehoevend of vereenzaamd. De gesprekken die Gordon en ik in het woonzorgcentrum hebben gehad, zijn werkelijk schrikbarend bedroevend en vooral ook emotioneel.”

"Het zal niet meevallen; Goor en ik zijn verwende nesten! Geer een maand van huis? Dat wordt natuurlijk een crime.”

Gordon

"Meneer denkt dat hij alles maar kan maken. Dit is gewoon het gedrag van een verwend jongetje dat in alles zijn zin wil hebben.” (2007, nadat Gordon niet kwam opdagen bij Joling en Gordon Over de Vloer, omdat hij liefdesverdriet had).

"Gordon en ik zijn uitgesproken personen. Goor nog meer dan ik. Ik heb geleerd dat je niet met iedereen bonje moet maken. We leven in een klein land waar je elkaar altijd weer tegenkomt. Je moet met elkaar door één deur blijven kunnen.” (2013)

Zichzelf

"Mensen denken dat ik altijd maar grappig ben. Dat is natuurlijk niet zo. Ik loop niet de hele dag in een glitterpyjama met veren rond mijn nek.”

Eten

"Ik ben net een pedaalemmer, ik eet echt alles. Alleen tuin­bonen lust ik niet.”

Zijn humor

"Ik kijk weleens op YouTube naar een fimpje van Geer & Goor, zo’n boeren- en schetencompilatie. Dan kom ik niet meer bij en zit ik eigenlijk om mezelf te lachen. Erg hè?”

Reageren