Gerard Joling heeft de oplossing voor noodlijdend SBS 6

De kijkcijfers van SBS 6 houden nog altijd zeer te wensen over. Gerard Joling weet als SBS-presentator én kersverse Ridder in de Orde van Oranje Nassau wat daar aan te doen valt.

Gerard deed zijn uitspraken in Life 4 You. Aan de tafel van Carlo en Irene vertelde hij dat de noodlijdende zender voor zijn gevoel programma's teveel uitrekt.

De hitjes van Glennis Grace

Daarmee doelt Gerard op de vele, slechtbekeken auditierondes die vooraf gingen aan de liveshows van The Next Pop Talent. Ook de vrijdagavondshow Bloed, Zweet & Tranen kent meerdere, eerder opgenomen  auditie afleveringen. Joling is zelf jurylid in BZT en noemt het een enig programma, maar hij had wel de nodige kritiek op The Next Pop Talent. Met name de jury kon Geer's goedkeuring niet wegdragen. Volgens de zanger was er geen onderlinge chemie tussen juryleden Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild. Ook vroeg hij zich af of Glennis Grace er met amper 2 hitjes al verstandig aan deed om als jurylid op te treden.

Sterren Springen

Gerard meent dat SBS zich het best in de kijker speelt door direct live te gaan met haar grote shows. De door hem gepresenteerde, eerste reeks van Sterren Springen Op Zaterdag werd live uitgezonden en boeide vier afleveringen lang gemiddeld 1.5 miljoen kijkers. De vervolgserie Vliegende Hollanders: Sterren Springen Schans was echter opgenomen en scoorde zo'n 600.000 kijkers minder. 

Henny en Ron

Een andere manier waarop de SBS-groep meer kijkers kan lokken, is de beurs trekken en bekend presentatietalent lokken. "Net zoals RTL dat in het begin gedaan heeft", verklaarde de 53-jarige entertainer. In de begindagen kreeg de zender meer bekendheid door het aantrekken van bekende gezichten. Zo verruilden onder meer Henny Huisman, Ron Brandster, Jos Brink en André van Duin de publieke voor de commerciele omroep.

Volgens Gerard zou iemand als Caroline Tensen zeker niet misstaan bij SBS.

 

Reageren