Gerard Joling koninklijk onderscheiden met lintje

Gerard Joling werd vrijdag koninklijk onderscheiden. Bij de laatste lintjesregen van koningin Beatrix is Joling benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De goedlachse entertainer kreeg zijn lintje voor zijn inzet voor goede doelen zoals stichting Doen, Unicef en Ronald McDonald kinderfonds. Hij komt regelmatig in actie bij speciale inzamelingsacties en bezoekt kinderen in ziekenhuizen, laat het Kapittel voor de Civiele Orden weten.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Een lintje is in het leven geroepen voor: ‘Mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'. Vorig jaar werden Carry Tefsen en Angela Groothuizen nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Twitter ontploft van reacties

Twitter loopt intussen over van alle reacties over het lintje voor Gerard Joling. De meeste mensen hebben weinig begrip dat het hare majesteit heeft behaagd:  “Lintje voor Gerard Joling.. BAM! In één klap is een lintje geen reet meer waard!”, twittert de een terwijl de ander de hem juist feliciteert: “Een koninklijk lintje, wat een eervolle erkenning. Gefeliciteerd”. Een de andere twitteraar stelde Joling de volgende ludieke vraag: "dus dit was niet de dag die je wist die zou komen !!!!"

Reageren