Gerda Smit trok miljoenen kijkers (update)

Shownieuws kan tevreden zijn. De vroege uitzending trok dinsdagavond bijna één miljoen kijkers. Later op de avond keken naar de herhaling van het gesprek tussen Gerda Smit en Evert Santegoeds ook nog eens 1,3 miljoen mensen.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Daarmee was Shownieuws het best bekeken amusementprogramma van die dag. Alleen het NOS Journaal wist in een keer meer kijkers te bereiken (zo'n 1,5 miljoen mensen).

Gerda Smit
Miljoenen kijkers zagen hoe Gerda Smit haarfijn uit de doeken deed hoe Yolanthe volgens haar voor tienduizenden euro's aan spullen uit het huis van zanger en ex-vriend Jan Smit heeft ontvreemd.

Nog geen reactie van Yolanthe
Yolanthe heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Volgens Gerda is ze echter van harte welkom om bij de familie Smit thuis alle aankoopbonnen te komen bekijken van spullen die nu niet meer in het huis van Jan staan en die dus door Yolanthe zijn meegenomen.

Het wachten is dus op een reactie uit het kamp van Yolanthe. Meer over deze nieuwe tv-rel lees je hieronder.

---

Jan & Yolanthe, deel zoveel (eerder)

De mediahype rond de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen gaat een nieuwe ronde in. Vanavond laat Shownieuws de moeder van Jan Smit in een exclusief interview aan het woord. Moederlief heeft nog wel wat te melden over haar voormalige schoondochter, zo schijnt, en Shownieuws biedt daar dinsdagavond graag aandacht aan.


Yolanthe Cabau van Kasbergen - 2008 Yolanthe, hier nog met Jan, bij de Ring-verkiezing | © Gentle Look
Dat Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen definitief uit elkaar zijn, moge inmiddels bekend zijn. De breuk tussen de twee BN'ers werd breeduit uitgemeten op tv, de radio en praktisch ieder roddelblad dat ons land kent.

Promotie
'Moeder-van' Gerda Smit praat dinsdagavond met Evert Santegoeds langdurig over de breuk tussen haar zoon en Yolanthe. en SBS pakt groots uit met de promotie van de uitzending. Shownieuws, vroege editie duurt speciaal voor het interview langer: zo'n drie kwartier in totaal.

Voor de camera zegt Gerda dat Yolanthe geld heeft ontvreemd. "Een heel groot bedrag is weg. Erg veel geld", zo zegt ze onder meer. Evert Santegoeds, die het interview afnam, vraagt daarop of hij moet denken aan een bedrag van een ton. Daarop komt het veelzeggende antwoord: "Misschien wel meer."

Mediahype
Volgens Jans moeder is er nogal wat gebeurd tijdens en na de breuk wat nog niet bij het grote publieke bekend is. Door haar kant van het verhaal bij Shownieuws te vertellen, met de nu opkomende mediahype, zal dat zeker veranderen.

Samenwonen met Wesley
Gerda's verhaal is de zoveelste in een lange rij van media-incidenten. Eerder was het Yolanthe, die naar verluidt nu al met nieuwe liefde Wesley Sneijder gaat samenwonen in Madrid, die op verschillende manieren in het nieuws kwam.

Zo gaf ze al een interview met de eveneens gedumpte Patricia Paay ('haar' Adam Curry verliet haar voor de jongere Micky Hoogendijk), lekten camerabeelden uit van een parkeergaragezoen met Wesley en sierde Yolanthe wekenlang de covers van de roddelbladen. Dinsdagavond dus een nieuw hoofdstuk in Palinggate.

Reageren