Gert Verhulst (van Kabouter Plop) haat feministen

4 mei 2012 14:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Gert Verhulst, de baas van Studio 100 heeft het niet zo op vrouwen met een carrière. „Vrouwen kunnen niet meer koken. Dat is toch erg?”

Verhulst, die jarenlang als Gert naast hond Samson op tv zat, zei in een interview met een Belgisch tijdschrift dat hij vindt dat vrouwen 'geen ballen mogen hebben'. Hij ziet vrouwen liever achter het aanrecht. „Tegenwoordig kunnen vrouwen niet meer koken en zijn ze daar nog trots op ook. Koken past blijkbaar niet bij het beeld waaraan de nieuwe vrouw moet voldoen. Dat is toch erg?''

Mannen en vrouwen
De miljonair zou al die feministische golven het liefst ongedaan maken. "De slinger is in de verkeerde richting doorgeslagen. Zijn de klassieke rolpatronen dan zo verkeerd? Er zijn nu eenmaal verschillen tussen mannen en vrouwen, hiep, hiep, hoera!" Verhulst vertelt niet of hij de carrière van zijn vriendin Josje, die in de meidengroep K3 zit, wel op prijs stelt.

Ontspoorde kinderen
Hij maakte het in het interview nog erger door te stellen dat ontspoorde kinderen ook al de schuld van de werkende vrouw zijn. „Ze worden aan hun lot overgelaten. Als ze uit school komen is er nooit een vader of moeder thuis om naar hun verhalen te luisteren of om te controleren waar ze mee bezig zijn.”

Lees ook
Gert heeft relatie met Josje

Meer over