Gervais: 'Carell moet uit The Office'

Ricky Gervais, de man achter de Britse en Amerikaanse versie van The Office, staat achter het besluit van Steve Carell om na het komende seizoen te stoppen met de serie. Gervais is uitvoerend producent en speelde in de versie van de BBC een gelijksoortige rol als Carell.

Carell maakte eerder deze week bekend dat het komende zevende seizoen zijn laatste zal zijn bij de serie van NBC.

De acteur heeft naast de serie namelijk ook een succesvolle filmcarrière waar hij zich nu voldaanlledig op gaat richten, ook al was zijn officiële verklaring 'dat hij zich op zijn gezin wil gaan richten'.

Meer geld verdienen
Gervais vindt de keuze om nu te stoppen met The Office verstandig. Zelf stopte hij al na twee seizoenen en een speciale kerstaflevering met de Britse versie.

Als uitvoerende producent van de serie is hij erbij gediend dat de serie langer blijft lopen. Bij het doorverkopen van de herhalingen kunnen Carell en Gervais namelijk veel geld blijven verdienen, en die som blijft alleen groeien bij een groter aantal afleveringen. Gervais kon zich er alleen niet toe zetten om Carell over te halen langer te blijven.

'Meer fantastisch werk doen'
"Het was verleidelijk, maar de waarheid is dat ik geloof dat hij de juiste beslissing neemt. Hij heeft voldaan aan zijn contract en meer, nu is hij een grote filmster. Het zou een leugen zijn als ik hem vertel dat het beter is meer afleveringen te doen. Hij moet doorgaan, meer fantastisch werk doen, en elke keer als The Office wordt herhaald een huis kopen. Dat doe ik ook. Misschien koop ik weleens een huis naast hem. Dat zal hem leren."

Beide heren hebben succesvol de overstap van televisie naar film gemaakt. Gervais en Carell zullen voor het einde van het jaar achtereenvolgens in Cemetery Junction en Dinner for Schmucks in de Nederlandse bioscopen te bewonderen zijn.

Reageren