Gevangen in het buitenland: Mandy Pijnenburg eindelijk vrij

SBS 6 staat vanavond uitgebreid stil bij de vrijlating van Mandy Pijnenburg met een exclusieve documentaire en uitgebreide verslaggeving in Hart van Nederland. Mandy Pijnenburg was 18 jaar toen ze op het vliegveld van de Dominicaanse Republiek werd gearresteerd met 22 kilo cocaïne in haar koffer. Ze werd veroordeeld tot 10 jaar cel, maar wordt vandaag, na 5 jaar gevangenschap, op Schiphol herenigd met haar ouders.

SBS 6 is hierbij aanwezig en zendt ter ere van haar terugkomst in Nederland een bijzondere documentaire uit die het verhaal vertelt van de veroordeling, haar gevangenschap en haar terugkomst op Schiphol. De documentaire Gevangen in het buitenland: Mandy Pijnenburg eindelijk vrij is vanavond om 23.20 uur te zien bij SBS 6. Het laatste nieuws omtrent haar terugkomst is te volgen in Hart van Nederland om 19.00 uur en 22.30 uur.

SBS 6 volgt het schokkende verhaal van Mandy Pijnenburg vanaf haar arrestatie op de voet. Verslaggeefster Pauke de Kok maakte destijds een aangrijpende documentaire over de toen 18-jarige Mandy die zich, na zware geestelijke en lichamelijke mishandeling door een netwerk van loverboys, geen andere keus ziet dan in opdracht van dat netwerk af te reizen naar de Dominicaanse Republiek. Daar wordt ze door handlangers van de loverboys gedwongen met een nieuwe koffer op het vliegtuig te stappen terug naar Amsterdam. Vlak voor vertrek wordt ze op de luchthaven van Punta Cana gearresteerd voor het bezit van ruim 22 kilo cocaïne.

In openhartige gesprekken vertellen de ouders van Mandy, Armanda en Bart, en Mandy zelf hoe het zover heeft kunnen komen. Pauke de Kok reisde enkele keren mee met Armanda naar de Dominicaanse Republiek, sprak in de gevangenis met Mandy en kreeg daar een rondleiding van haar.

Op 21 maart 2007 staat Mandy terecht in een rommelige rechtszitting. Ondanks overleg met de Nederlandse politie weigert de rechtbank te geloven dat Mandy is gedwongen tot dit misdrijf. Vlak voor de uitspraak valt de elektriciteit uit. Onder de lamp van de SBS 6-camera veroordeelt de rechtbank Mandy tot tien jaar cel. Het 18-jarige meisje stort volledig in, maar wordt direct afgevoerd.

Vandaag kan zij op Schiphol in vrijheid haar ouders in de armen sluiten. SBS 6 is hierbij aanwezig. Het emotionele weerzien met haar ouders, de persconferentie die zij op het vliegveld geeft en haar persoonlijke reactie zijn vanavond te zien in Hart van Nederland en een geüpdate versie van de documentaire Gevangen in het buitenland: Mandy Pijnenburg eindelijk vrij. De documentaire SBS 6 staat vanavond uitgebreid stil bij vrijlating Nederlandse gevangene
 komt hierdoor vanavond te vervallen.

Reageren