Gewapende overval op woning Menno Buch in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteed dinsdagavond aandacht aan de gewapende overval die eind februari plaatsvond in het huis van televisiepresentator Menno Buch.

27 februari ’s ochtendsvroeg werd Menno overvallen in zijn eigen huis in Amsterdam.

Heftig

Hij liet toentertijd aan RTL Boulevard weten: Ben vannacht in ons eigen huis overvallen. Heftig. Ben nu echt naar de klote. Ik werd wakker gemaakt door veel lawaai. Een groep mannen met bivakmutsen stond ineens in mijn huis. Ze hadden vuurwapens en vroegen naar de kluis." Menno vertelde dat hij die niet heeft. Toen vroegen ze naar zijn horlogecollectie. "Die ik heb maar afgestaan."

Opsporing Verzocht

De AVRO maakte bekend dat Anniko van Santen en Frits Sissing in Opsporing Verzocht de hulp van tv-kijkers zullen inroepen, om de overvallers op te kunnen sporen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat mannen in bivakmutsen het op de presentator en zijn huis gemunt hebben. In januari is er ook al ingebroken bij Buch, maar toen was hij niet thuis.

Gevangenis

Overvallers en criminelen zijn voor Menno niet geheel onbekend. Voor RTL 4 maakte de presentator het programma Buch in de Bajes, waar hij dit seizoen op bezoek ging in een vrouwengevangenis.

Meer over:

Reageren