Gewoon Jan Smit

27 mei 2008 13:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is alweer tijd voor de laatste Gewoon Jan Smit. Niet alleen voor Jan is het een druk jaar geweest, ook de programmamakers hebben heel wat werk verzet.

Eindredactrice Rian Lemmen: "Ik werk al sinds 2003 met Jan en het is nog steeds leuk. We volgen hem ook niet elke dag, vooraf bepalen we met Jan waar we samen heengaan. De grote evenementen mijden we een beetje omdat andere shows ons daar vaak te snel af zijn. We verliezen het dan van actualiteitenprogramma's als Shownieuws of Boulevard."

Alleenrecht
"We kiezen bewust voor de kijkjes achter de schermen en het leven van Jan en zijn vrienden en familie. Daar hebben we het alleenrecht op. Maar Jan en de anderen krijgen vooraf alles te zien ter beoordeling."

Twijfel
"In het begin twijfelde vooral de familie of iets wel leuk was. Zijn moeder Gerda zei dan bijvoorbeeld 'Ik laat nu wel mijn nieuwe keuken zien, maar wat interesseert mensen dat nou?'. Het bleek juist dat kijkers graag de gewone, huiselijke tafereeltjes zien. We kregen zelfs verzoekjes of Gerda weer eens een van haar recepten kon maken. Dat houden we er dus zeker in."

Meer over