Gezellige dikkerds bij SBS 6

SBS 6 zendt komende zomer een zesdelige documentairereeks uit over het leven van een zwaarlijvig Amerikaans gezin.

In het programma wordt de familie Cole gevolgd. Vader, moeder en de twee kinderen wegen bij elkaar zo'n 700 kilo. Om te voorkomen dat ze door hun overgewicht een vroegtijdige dood sterven, moet er een en ander gebeuren in hun leefwijze en eetpatroon.

Levensbedreigend
Extreme zwaarlijvigheid is in de Verenigde Staten een bekend probleem. Een deel van de Amerikaanse bevolking komt door hun overgewicht zelfs in levensbedreigende situaties. Zo ook de familie Cole.

In de eerste aflevering leren we het gezin kennen. Het is een dikke, maar gezellig familie die alles samen doet, vooral eten. Allemaal hebben ze al eens geprobeerd gewicht te verliezen, maar die pogingen liepen op niets uit.

Glijbanen
Dat verandert als zoonlief na een ziekenhuisbezoek te horen krijgt dat hij uit medisch oogpunt vele kilo's moet afvallen om de ernstige situatie direct te verbeteren. Individueel lukt het niet, dus vraagt hij de rest van het gezin samen met hem gewicht te verliezen.

Samen gaan ze de strijd aan tegen overtollige kilo's. Niet alleen uit medisch oogpunt is het handig om af te vallen, ook komen de Coles zo nu en dan voor vervelende situaties te staan. Zo gebeurt het wel eens dat de familieleden in een waterpark zijn en niet van alle glijbanen af kunnen. En wat ga je dan doen om de verveling tegen te gaan? Juist: eten.

In Amerika was de serie, daar One Big Happy Family genaamd, een groot succes. Nu gaat SBS kijken of ook de Nederlandse tv-kijker wordt aangetrokken door dit zwaargebouwde gezin.

Een Gezellige Familie Van Dikkerds wordt vanaf woensdag 28 juli om 23.20 uitgezonden op SBS 6.

Reageren